Арестуваха над 400 души в Турция заради „неоснователни и провокативни“ публикации

1
Властите съобщават, че някои от въпросните постове включват твърдения, че блокирането ще продължи по-дълго от целодневното през уикенда, обявено от правителството, и обвинения, че управляващите лъжат за броя на смъртните случаи
Властите съобщават, че някои от въпросните постове включват твърдения, че блокирането ще продължи по-дълго от целодневното през уикенда, обявено от правителството, и обвинения, че управляващите лъжат за броя на смъртните случаи Снимка: ЕПА / БГНЕС

Турските власти са задържали 402 души заради "неоснователни и провокативни" публикации в социалните мрежи, свързани с пандемията, съобщи министерството на вътрешните работи в югоизточната ни съседка.

Властите съобщават, че някои от въпросните постове включват твърдения, че блокирането ще продължи по-дълго от целодневното през уикенда, обявено от правителството, и обвинения, че управляващите лъжат за броя на смъртните случаи.

"През последните 42 дни са анализирани 6 362 акаунта в социалните мрежи и са потвърдени 855 заподозрени, а 402 са били задържани", гласи информация в „Туитър“ на министерството.

Числото е отделно от задържането на 410 души заради подобни простъпки в края на март, уточни служител на министерството пред АФП.

Правителството е предприело мерки за ограничаване на разпространението на вируса, включително затваряне на училища и ресторанти, както и полицейски час за уикенда, доколкото е необходимо.

Турция потвърди над 2800 смъртни случая от повече от 110 000 случая на заразени с коронавирус, които са регистрирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари