Арестуваха мъж за убийството на шестима души в Тексас

0
Двама полицаи са ранени при кървавото нападение
Двама полицаи са ранени при кървавото нападение

Двама полицаи са ранени при кървавото нападение

Мъж уби шестима души и рани трима други, включително двама полицаи, при кърваво нападение в Тексас. Той е бил арестуван след преследване с висока скорост, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Заподозреният е обвинен, че е открил огън на четири различни места в Остин, столицата на щата, и че е участвал в убийството на двама души в Сан Антонио.

В Остин първите изстрели са били в 10:43 ч. местно време, като е ранен полицай, съобщи на пресконференция изпълняващият длъжността началник на местната полиция Робин Хендерсън.

Около час по-късно полицията е била повикана на мястото на двойно убийство, като двете жертви са мъж и жена.

След това, в следобедните часове, при стрелба е бил ранен велосипедист, но нараняванията му не са били животозастрашаващи.

Полицията е била повикана на мястото на взломна кражба, където са открити две мъртви жертви и където заподозреният е обвинен, че е застрелял и ранил полицай, преди да избяга с кола.

След десетминутно преследване автомобилът, управляван от заподозрения, излязъл от пътя, което довело до ареста му. "Въз основа на нашето разследване смятаме, че един-единствен заподозрян е отговорен за всичко това", заяви Робин Хендерсън.

В Сан Антонио в жилище, свързано със заподозрения, са открити телата на мъж и жена, и двамата на около петдесет години, съобщи шерифът на окръг Бексар Хавиер Салазар.

"Смятаме, че това, което се е случило тук, не е първото прегрешение на заподозреният, който след това е заминал за Остин", каза той.

Прехвърлен в затвора, мъжът на около тридесет години, който не е идентифициран от полицията, е притежавал огнестрелно оръжие по време на ареста си. Повдигнато му е обвинение в убийство. Съединените щати плащат много висока цена за разпространението на огнестрелни оръжия на тяхна територия и за лесния достъп до тях.

В страната има повече огнестрелни оръжия, отколкото жители, и последицата от това разпространение е много високият процент на смъртните случаи от огнестрелно оръжие в страната, който няма равен в други развити страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Аааа,
    При „великите“ „демократични“ нации е така: банди, дрога, обири, въоръжени грабежи, кръв, черва и мозък по асфалта. Скоро и в БълХария, благодарение на правоверните радикални €вроатлантици от ГЕРБСДСДПСППДБЛГБТ+! И помнете: ВИЕ си ги избрахте!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари