Арестуваха крадец, обирал коли пред детски градини в Русе

4
Крадецът е гастрольор, който пътува с влак, идва в Русе, краде и си отива
Крадецът е гастрольор, който пътува с влак, идва в Русе, краде и си отива

Крадецът е гастрольор, който пътува с влак, идва в Русе, краде и си отива

Специализирана полицейска операция за ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали се проведе на територията на ОДМВР - Русе. В нея участваха екипи от всички подразделения на областната дирекция на МВР в Русе, съобщи директорът на ОД МВР - Русе старши комисар Пламен Първанов.

Два от по-значимите случаи са свързани с наркотици и кражби от автомобили. На пътя Русе - Велико Търново е спрян лек автомобил, управляван от жена на 36 години, и с пътник на 41 години. В колата да открити найлонов плик със суха тревна маса около 0,5 кг, над 5000 лв. и 1000 евро, както и приспособления за отглеждане на марихуана, предаде Русе Медиа.

При обиск в дома на пътника са открити и иззети още количества марихуана, електронна везна, картончета LCD, а в къща в съседно на Русе село, отново на мъжа, са намерени около 100 гр марихуана, екстази, електронна везна. В пристройка е било оборудвано помещение за отглеждане на канабис. Двамата – жената и мъжът са задържани.

Полицията е заловила и извършител на кражби от автомобили, спирани пред детски градини в Русе. Престъпната дейност е започнала още през февруари 2023 г. Крадецът е изчаквал родителите да отидат до градината с децата, ползвал е устройство, което не позволява на алармата да се активира, и е извършвал кражбите. Оказало се, че е гастрольор, който пътува с влак, идва в Русе, краде и си отива. Бил е заловен при опит за кражба от автомобил пред детска градина в кв.“Здравец Изток“. Задържан е за 72 часа, като е установено, че е извършвал подобни престъпления и в други области на страната.

В хода на операцията са проверени 619 лица, 478 МПС, съставени са 45 акта за установени административни нарушения, образувани са 27 заявителски материала, като 5 от тях са бързи производства, а 11 досъдебни производства. Установени са извършителите на 24 престъпления и едно лице обявено за издирване. Полицейските служители са задържали за срок до 24 часа по ЗМВР общо 11 лица, като предстои задържането с постоянна мярка „Задържане под стража“ за срок до 72 часа на лице извършител на множество кражби на територията на град Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари