Хванаха 8 мъже с наркотици при полицейска операция в Русе

2
Специализираната полицейска операция е била проведена на 3 и 4 януари
Специализираната полицейска операция е била проведена на 3 и 4 януари Снимка: Архив

Специализираната полицейска операция е била проведена на 3 и 4 януари

При специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества на територията на област Русе, проведена на 3 и 4 януари 2023 г., са установени и задържани осем лица, притежаващи наркотици.

На 3 януари

В 21:45 часа при обход в района на ж.к. "Дружба" в Русе екип на полицията е извършил проверка на 25-годишен мъж от гр. Мартен. В джоба му е открито свитък от станиол, съдържащ суха тревна маса с приблизително тегло около 0,5 грама. Мъжът е заявил, че това е марихуана. По случая е образувана преписка, с оглед данни за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

В 22:00 часа при проверка в дома на 39-годишен мъж в Русе са намерени и иззети електронни везни, сгънато хартиено листче с бяло кристално вещество, реагиращо положително на метамфетамин, друго сгънато метално фолио също с бяло кристално вещество, дървена кутийка, съдържаща също бяло кристално вещество, както и други вещи. По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

На 4 януари

В 06:00 часа на бул. "Липник" в Русе е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Ситроен" с русенска регистрация. Като водач е установен 24-годишен мъж. При полицейските действия е станало ясно, че той има наркотици в колата и доброволно е предал на служителите около 15 грама марихуана. По случая е образувано бързо производство.

В 12:00 часа на ул. "Дунав" в Русе криминалисти са извършили проверка на 25-годишен мъж. В джоба му е открито и иззето 5 грама марихуана. Следодвало е претърсване в жилището му, където е открита и иззета електронна везна. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК.

В 20:00 часа на ул. "Гоце Делчев" в Русе е извършена проверка на 29-годишен мъж. В джоба му е открито свитък алуминиево фолио с бяло кристално вещество, за което заявил, че представлява метамфетамин. Станало ясно, че го е закупил от 31-годишен мъж, и при проверка на адреса му са открити около 5 грама бяло кристално вещество, реагиращо положително на метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

В 21:00 часа на ул. "Чипровци" в Русе е извършена проверка на 27-годишен мъж. В джоба му е открито кристалообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало положително на метамфетамин. Станало е ясно, че той е закупил веществото от друг русенец на 28 години, който е предал на служителите на реда два пакета от алуминиево фолио, съдържащи кристалообразно вещество, реагиращо положително за метамфетамин. По този случай също е започнато бързо производство.

Оперативните действия са проведени от служители на ОДМВР - Русе.

Всичките случаи са документирани и по тях се извършват разследвания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    До Иванова
    Няма ли кой да пусне жалба ако милицията не взема мерки начупете им кокалите един два пъти здраво и готово до скоро имахме дилър във входа на квартира беше два пъти само го посъветвах и се изнесе
  • 1
    6
    Селянин
    Има ли шиптър с инициали П. М. заловен с трева от ливадите си на село?
  • 4
    5
    Ве стана ясно
    Защо няма задържани дилъри и защо наркоманията в русе расте въпреки гръмкине ви заглавия хванаха сульо и пульо? Кучетата си лаят, керванът ВЪРВИ! ОСТАВКИ МВР - МОЗЪКЪТ ВИНАГИ РАБОТИ, ДОКАТО ПРИ ВАС МЪРЗЕЛЪТ !
  • 6
    4
    Йорданка Костадинова
    Поне Русенската полиция стои по-високо от Старозагорската при всички положения.Няма какво да се сърдят Заралиите.Няма значение каква професия имаш и каква дейност изпълняваш.Бъди човек на първо място.
  • 7
    3
    Галимир Денев
    Браво на русенската полиция много добре нека да ги преследват и залявят тези Продавачи на смърт.Файда от такива хора няма те са за затвора да гният и да им дойде ъкъла в главата.Плюем по полицаите но ако се замислим реално те са на първата линия и си рискуват живота с тези престъпници.Продавачите на смърт зарибяват децата ни и те после се превръщат в убийци.Браво на полицията.Браво на русенските полицаи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари