Арестуваха даскал с 500 лева рушвет

0
Арестуваха даскал с 500 лева рушвет

55-годишен преподавател по горско и ловно стопанство в професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав е бил задържан при получаване на подкуп от 36-годишен ученик. За ареста съобщи полицията в Шумен, а от учебното заведение казаха само, че вчера колегата им не се явил на работа. По случая е образувано досъдебно производство под наздора на окръжната прокуратура в Шумен, пише в. "Монитор".

Арестуваният е учителят Димитър Димитров. Мъжът бил инженер лесовъд и постъпил на работа в гимназията във Велики Преслав през тази учебна година. Там трябвало да бъде проведен държавен изпит за придобиване на специалност. Сред учениците бил 36-годишен мъж, а в комисията трябвало да бъде Димитров. За да мине позастарелият възпитаник изпита, инженерът сам предложил „да помогне“ срещу сумата от 500 лева. Това явно ядосало изпитвания, той се обърнал към полицията и „сготвил“ даскала.

В 16 часа във вторник Димитров и ученикът се срещнали на ул. „Марица” в Шумен и в момента на получаване на част от сумата - 200 лева, полицаи щракнали белезници на преподавателя.

Името на Димитър Димитров нашумя преди повече от година, след като успя да осъди прокуратурата на Република България за причинени неимуществени вреди. През 2008 - 2010 година Димитров бил разследван, че като старши лесничей в горското стопанство в Шумен е организирал незаконно сечище и извозване на дървен материал за огрев. През 2010 година обаче Шуменският окръжен съд го призна за невинен а след това присъдата беше потвърдена и от Варненския апелативен съд. Заради разследването пропаднала кандидатурата му за директор на Държавното горско стопанство в Шумен, изпаднал в изолация, не можел да спи, имал сърцебиене, страдал от депресивно разстройство и стенокардия.

За тези страдания завел дело срещу прокуратурата с иск за 180 хиляди лева.

В крайна сметка съдът му признал 15 хиляди лева.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари