Арестуваха адвоката на Алексей Навални в Москва

2
Според руски медийни източници Василий Дубков е бил задържан за "нарушаване на обществения ред"
Според руски медийни източници Василий Дубков е бил задържан за "нарушаване на обществения ред" Снимка: х

Според руски медийни източници Василий Дубков е бил задържан за "нарушаване на обществения ред"

Адвокатът на руския опозиционен лидер Алексей Навални е бил арестуван в Москва. Според руски медийни източници Василий Дубков е бил задържан за "нарушаване на обществения ред". Руските власти все още не са потвърдили ареста на Дубков, предаде NOVA.

След смъртта на Навални, адвокат Дубков придружи майка му в арктическата затворническа колония, където руският опозиционер почина на 16 февруари.

През октомври 2023 г. други адвокати на Навални - Вадим Кобзев, Игор Сергунин и Алексей Липстер - бяха арестувани по обвинения в "екстремизъм". През януари Олга Михайлова, друг адвокат на опозиционния лидер, заяви, че е обвинена в същото престъпление и реши да остане в изгнание.

През 2021 г. руските власти забраниха "Фондацията за борба с корупцията" - организацията, ръководена от Навални, за "екстремизъм".

Припомняме, че тялото на опозиционния лидер беше задържано от затворническите власти повече от седмица след смъртта му. Майка му, Людмила Навалная, пътува до отдалечения затвор "Полярен вълк", където той почина, за да прибере тялото му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    РУК за Ръша
    Репресиите на късокракия сатрап путлерчо не спират! Да мре в адски мъки дано!
  • 2
    1
    daskal
    Хайдеееее... Карат наред! Всички приятели, близки и познати на Навални - под ножа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари