Арести в Хърватия за злоупотреба с еврофондове

2
Разследват пет лица и една фирма във връзка с обществена поръчка за проект за изграждане на инсталация за сортиране на отпадъци
Разследват пет лица и една фирма във връзка с обществена поръчка за проект за изграждане на инсталация за сортиране на отпадъци

Разследват пет лица и една фирма във връзка с обществена поръчка за проект за изграждане на инсталация за сортиране на отпадъци

Европейската прокуратура (ЕРРО) в сътрудничество с хърватската полиция днес разпореди ареста на петима души в Хърватия по подозрение в злоупотреба със служебно положение и власт, извършени във вреда на Кохезионния фонд на ЕС, съобщи ХИНА. Европейската прокуратура провежда спешно разследване, за да събере доказателства, заяви ЕРРО в прессъобщение.

Проверяваните факти се отнасят за пет лица и една фирма във връзка с процедурата по възлагане на обществена поръчка за проект за изграждане на инсталация за сортиране на отпадъци, заяви ЕРРО.

След разпит на заподозрените Европейската прокуратура ще вземе решение за по-нататъшните си действия по този случай и ще информира обществеността своевременно. "Дотогава няма да бъдат оповестявани повече подробности“, се казва в прессъобщението, цитирано от БТА.

Според неофициални източници разследването обхваща няколко души в Риека и лица, свързани с базирана в Меджумурие компания, която е извършвала работа по проект, свързан с управлението на отпадъците. Те очевидно са заподозрени в незаконно фаворизиране в тръжния процес и надплащане на проекта.

Европейската прокуратура съобщи, че арестите са извършени в сътрудничество с Националната полицейска служба на Хърватия за борба с корупцията и организираната престъпност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Това в България не
    може да се случи , защото тука ние нямаме такива крадливи хора !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари