Арестант се нагълта със запалки

0
Рентгенова снимка показала, че в корема на арестанта има две запалки и дръжка от лъжица
Рентгенова снимка показала, че в корема на арестанта има две запалки и дръжка от лъжица

Арестант от следствената килия в Сандански е закаран с белезници на краката и ръцете с автомобил на съдебната власт в приемен блок на МБАЛ "Свети Врач", след като съобщил на полицаите, че е глътнал запалки, информира Struma.bg. 

На Симеон Емилов, на 41 г., с прякор Синап, веднага му е направен рентген от старши лаборант, при което е констатирано, че в корема му има две газови запалки и дръжка от супена лъжица.

След диагностицирането арестантът е върнат обратно в килията. Предстои му оперативна намеса в софийска болница за изваждане на чуждите тела от корема му. 

Синап бе задържан преди 2 месеца след сигнал, че в приземен етаж на къща на ул. "Гоце Делчев" в курортния град има странен шум и най-вероятно има крадец.

На място е изпратен веднага полицейски патрул, пред къщата видели познайника им С. Емилов, който носел пълен чувал с крадени вещи. След като видял полицаите, той хукнал да бяга, последвала луда гонка, като подкрепление се включила и друга полицейска кола и след минути беглецът бил хванат. При нов опит да избяга Емилов блъснал злобно полицая, който паднал на земята и скъсал коленна връзка. В чувала, носен от криминално проявения, са открити откраднати оберфреза, обрезвачка, машина за бъркане на строителни разтвори, ударна бормашина и прободен трион - зеге. Стойността на нанесената щета е около 1200 лева.

По случая е образувано досъдебно производство.

Симеон Емилов, който е от ромски произход, е осъждан многократно за кражби. Само преди около 8 месеца бе освободен от Бобовдолския затвор, където е излежал присъда за друга домова кражба.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари