Арабин инвестира над $200 млн. в конкурент на Uber

0
Компанията му е закупила 5,3% от американската Lyft
Компанията му е закупила 5,3% от американската Lyft

Саудитската компания, която е собственост на принца на Саудитска Арабия Алуалид бин Талал - Kingdom Holding, закупи 5,3% от американската компания Lyft или 247,7 млн. долара, съобщава CNBC. 

Холдингът, който е личният инвестиционен фонд на принц Алуалид Бин Талал, ще инвестира 100 млн. долара във финансиране на дейността и ще закупи акции за още 147 млн. долара. В момента компанията вече притежава 2,3% от акциите на Lyft, предаде Economic.bg

Преди няколко години Талал инвестира в Apple, точно преди Стив Джобс да превърне компания в това, което е сега. В момента той е вторият най-голям акционер в News Corporation и притежава голям дял и в Time Warner. Компанията му Kingdom Holding закупи и 5% от социалната мрежа Twitter. Оттогава не спира да инвестира в американския технологичен сектор. 

Lyft работи на съвсем сходен бизнес принцип с този на компанията за споделени пътувания Uber. Мобилното приложение на компанията от Сан Франциско свързва пътници и частни шофьори, за да споделят пътуването си, като дадат комисионна затова и на посредника. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари