Араби купуват “Балкан Стар”

0
Фирмата продава автомобили и камиони с марката “Мерцедес”
Фирмата продава автомобили и камиони с марката “Мерцедес”

Саудитска компания е придобила активите на “Балкан Стар”, фирмата, която продава леки автомобили и камиони с марката “Мерцедес” от зората на демокрацията у нас.

От “Балкан Стар” нито отрекоха, нито потдърдиха информацията, но признаха, че в най-скоро време ще има официално становище по случая, пише 24 часа.

От няколко години “Балкан Стар”, която е част от групата “Вили Бец” от 1992 година, изпитва финансови затруднения и губи пазарния си дял спрямо другите два немски премиум бранда - БМВ и “Ауди”, въпреки наличието на хитови модели в портфолиото си.

Говори се, че именно заради това от централата на “Даймлер” в Щутгарт са подкрепили новия стратегически инвеститор, който ще стане официален вносител на “Мерцедес” в България.

Арабската компания ще се явява дилър на представителството на “Мерцедес” в Румъния, което ще отговаря за развитието и на българския пазар.

Шеф на новата компания най-вероятно ще е германец. България е сравнително малък пазар за леки автомобили, но е атрактивен за камиони. “Мерцедес” държи между 10-20 процента от пазарния дял у нас при тежкотоварните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари