АПИ: Тръгвайте на път с автомобили, подготвени за зимни условия

0
Коли закъсаха на прохода "Петрохан"
Коли закъсаха на прохода "Петрохан" Снимка: БНТ

Според пътната агенция най-рисковите райони са високите части на проходите

Червен код е обявен за шест области в Северна България заради очаквани интензивни снеговалежи и виелици. Той е в сила за Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.

Според пътната агенция най-рисковите райони са високите части на проходите. На магистрала "Хемус" това са двата тунела – Топли дол и Правешки ханове, на които се извършват ремонтни дейности.

1800 снегорина ще чистят пътищата от републиканската мрежа.

Общо 41 високопроходими верижни машини в 28 области са в готовност за помощ на насилието при тежки зимни условия, отчитат от Националния оперативен център.

МВР: Не пътувайте, ако не е наложително

От МВР ни съветват да не се пътува, ако не е наложително. От Агенция "Пътна инфраструктура" апелират водачите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, да спазват дистанция, да не предприемат резки маневри.

Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците и заедно с пътноподдържащите фирми обработват настилките във високопланинските райони и проходите, където температурите са по-ниски и има предпоставки за заледявания.

Коли закъсаха на прохода "Петрохан"

Огромно задръстване се е образувало на прохода "Петрохан". Силен сняг вали в района. На места снежната покривка надхвърля 10 сантиметра.

27 машини разчистват пътищата на територията на област Монтана, 2 машини осигуряват проходимостта на прохода "Петрохан". Въпреки предупрежденията има шофьори с неподготвени автомобили и неподходящи гуми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари