АПИ с предупреждение за пътуващите в Западна България

0
Сняг вали в участъците на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" в Софийска област, на автомагистрала "Струма" в област Перник, на прохода "Петрохан", в областите София и Кюстендил
Сняг вали в участъците на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" в Софийска област, на автомагистрала "Струма" в област Перник, на прохода "Петрохан", в областите София и Кюстендил Снимка: БГНЕС / Архив

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна България и през планинските проходи, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, препоръчват от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ)

Сняг вали в участъците на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" в Софийска област, на автомагистрала "Струма" в област Перник, на прохода "Петрохан", в областите София и Кюстендил. Троянският проход е затворен за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона.

Общо 74 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, особено по усойните места, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини.

Необходимо е шофьорите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника, предупреждават от АПИ. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари