АПИ: Днес ще бъдат възстановени повредените ограничителни системи и парапетите на Дунав мост

2
Тази сутрин камион катастрофира и причини щети по съоръжението
Тази сутрин камион катастрофира и причини щети по съоръжението Снимка: АПИ

Тази сутрин камион катастрофира и причини щети по съоръжението

Областно пътно управление Русе предприе незабавни действия за възстановяване на движението по Дунав мост. Рано тази сутрин тежкотоварен камион аварира на съоръжението преди табелата за Румъния, усука се и блокира трафика и в двете посоки. По данни от тахографа на превозното средство, с турска регистрация, шофьорът е карал по моста с 68 км/ч при ограничение на скоростта до 40 км/ч. При пътния инцидент са повредени част от ограничителните системи и парапетите на моста.

Предприети са действия за изтегляне и премахване на пътното превозно средство, за да може да се възстанови движението колкото се може по-бързо. В една лента в момента започва пропускането на леките автомобили, за да се изтегли образувалата се колона от автомобили в град Русе, а след това поетапно ще започне пропускането и на тежкотоварното движение. На място има екипи на Пътна полиция, Областно пътно управление - Русе, пътноподдържащата фирма и Гранична полиция. Днес ще бъдат възстановени и повредените ограничителните системи и парапетите на моста. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват правилата за движение и необходимата дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Припомняме, че през миналата седмица на 17 август бе изпълнен авариен ремонт на дилатационната фуга на Дунав мост и за по-малко от 24 часа движението бе възстановено. В българската част съоръжението се нуждае от основен ремонт, който е залегнал в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Основен ремонт на моста до момента не е правен. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. До края на август АПИ ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на основния ремонт на Дунав мост въз основа на изготвения технически проект. Предстои и обявяването на тръжна процедура за строителен надзор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари