АПИ дава 35 милиона лева за винетки

0
Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в Агенцията по обществените поръчки
Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в Агенцията по обществените поръчки

35 млн. лв. ще даде Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за отпечатване и пакетиране на винетните стикери за следващите четири години. 

Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в Агенцията по обществените поръчки.

Договорът ще се сключи за периода от 2018 до 2022 г. Приблизителното общо количество винетни стикери, които се очаква да се отпечатат за този период, е 50 млн. Единственият критерий за оценка на офертите е цената.

Сред изискванията за участниците са да имат минимален оборот от 10 млн. лв., изкаран от отпечатване на ценни книжа, както и да притежават валидни разрешения за достъп до класифицирана информация (РДКИ) с минимално ниво "Поверително".

Предвид планираното въвеждане на тол-системата за заплащане на преминаването по пътищата за камионите и автобусите и електронните винетки за леките коли, в обявлението за търга е уточнено, че договорът може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие без неустойки. Крайният срок за подаване на оферти е 8 юни 2017 г.

Припомняме, че наскоро стана ясно, че Европейската комисия смята да премахне винетките, заменяйки ги с нова такса, която да е свързана с вредните емисии. ЕК предлага всички превозни средства да плащат по-високи пътни такси при по-голямо количество отделен въглероден диоксид, тъй като комисията се стреми да намали въглеродния отпечатък от автомобилния транспорт. Cиcтeмитe, пpи кoитo ce плaщa тaкca зa вpeмe - винeткитe, щe тpябвa пocтeпeннo дa отпаднат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари