Антонина Стоянова разказа за срещите си с кралица Елизабет Втора

1
"Направи ми впечатление нейното благородство, доброжелателност", сподели съпругата на президента
"Направи ми впечатление нейното благородство, доброжелателност", сподели съпругата на президента Видео: NOVA

"Направи ми впечатление нейното благородство, доброжелателност", сподели съпругата на президента

Кралицата можеше лесно да прощава. Да се държи благородно в изключително тежки ситуации и да бъде винаги с високо вдигната глава”.

Това коментира Антонина Стоянова в интервю за Десислава Плевнелиева пред NOVA.

Стоянова разказа и за двете си лични срещи с кралицата. Първата е по времето на дейността ѝ като дипломат в българското посолство в Лондон. Тогава е сред поканените на 70-годишния юбилей на кралицата.

Тя мина протоколно през българската делегация, която се състоеше от посланика и мен. Беше изключително засмяна и мила”, разказа Стоянова.

Втората ни среща беше през 1998 г. по време на официалното посещение на президента във Великобритания. Аудиенцията трябваше да е 30 минути, но продължи много по-дълго. Кралицата прояви изключителна любознателност за новите събития в България, каква страна искаме да бъде. Направи ми впечатление нейното благородство, доброжелателност. Излязох с много леко сърце. Това беше голяма школа за бъдещите ми срещи с други монарси. След това тя изпрати принц Чарлз да посети България”, заяви Стоянова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари