Антоний Гълъбов: Петков е лицето на кабинета, Асен Василев е силната фигура

0
За бюджета на България, който в момента се приема, доц. Антоний Гълъбов заяви, че той е тримесечен бюджет, което е твърде притеснително
За бюджета на България, който в момента се приема, доц. Антоний Гълъбов заяви, че той е тримесечен бюджет, което е твърде притеснително Видео: NOVA

По повод проблема с изрязаната снимка,  доц. Гълъбов не вярва, че има целенасочена стратегия за разваляне диалога между РС Македония и България

"Силната фигура в това правителство е Асен Василев. Лицето на кабинета е Петков, но силната фигура е Василев. Мнозинството отказва да промени каквото и да от всичко написано от Василев. Социалният диалог се влоши, синдикатите протестират", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA политологът доц. Антоний Гълъбов.

"Иска ми се качеството на социалния диалог да се подобри. Синдикатите дадоха много знаци, че не са доволни от правителството. Всичко тръгна от неспособността управляващите да реагират на инфлацията и високите цени на всичко", добави политологът.

Според Гълъбов явяването на протеста на "Възраждане" на премиера Петков е било и въпрос на възпитание.

"Той разбира, че "Възраждане" започва да набира по-голяма подкрепа. Самият протест е под въпрос, тъй като зеления сертификат ще отпадне така или иначе. Това не бе блестящ PR ход, Петков няма да има никакви дивиденти от тази поява на протест на опозицията", смята той.

В битката за отпадане на зеления сертификат за Гълъбов е спечелил опортюнизмът.

"Той бе въведен внезапно и така ще бъде изведен", отбеляза той.

Относно позицията на "Възраждане" за конфликта Русия - Украйна доц. Гълъбов заяви, че Костадинов има полза да го чуват хора, които симпатизират на Русия и да повишава разпознаваемостта на формацията си.

"Липсата на съгласие по темата Украйна и Русия в коалицията бе лош знак, по-добре да не бяха излизали с декларация. За БСП отношението към Руската федерация е определящо, особено за електората им. От цялото българско правителство само външният министър заяви ясна и категорична позиция по конфликта", каза още Гълъбов.

По повод проблема с изрязаната снимка, която раздразни северномакедонския премиер Димитър Ковачевски, доц. Гълъбов не вярва, че има целенасочена стратегия за разваляне диалога между РС Македония и България.

За бюджета на България, който в момента се приема, доц. Антоний Гълъбов заяви, че той е тримесечен бюджет, което е твърде притеснително.

"Асен Василев заяви, че инфлацията няма да достигне двуцифрено число, когато тя е 9,1. Такова твърдение подлежи на съмнение. Ясно е, че не бяха предприети мерки. Основният риск е в това, че Асен Василев твърди, че публичните инвестиции ще бъдат много по-ефективни, защото няма да бъдат крадени с 40%, което не е много сигурно. Този бюджет оставя встрани немалко социални групи", констатира доц. Гълъбов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Абе
    Задници...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари