Антоанета Стефанова спечели сребърен медал на Евро 2024 по ускорен шах

0
Тя се изправи срещу германката Елизабет Патц
Тя се изправи срещу германката Елизабет Патц Снимка: Patricia Claros Aguilar, European Chess Union

Тя се изправи срещу германката Елизабет Патц

Антоанета Стефанова спечели сребърен медал от Европейското индивидуално първенство по ускорен шахмат за жени в Монако. Тя завърши с 8,5 точки в турнира, който се игра в 11 кръга. В последния кръг с черните фигури Стефанова фиксира реми с черните фигури в 11 хода срещу германката Елизабет Патц, информира БНР.

Живеещата в Търговищко шахматистка Нургюл Салимова финишира с 8 точки, на точка от победителката. В последния кръг тя игра с черните фигури срещу Манон Шипке от Франция и спечели в 40 хода. Салимова зае седмото място в крайното класиране по допълнителни показатели. Тя има равен брой точки с още три шахматистки, заели от пето до осмо място.

Белослава Кръстева събра 7 точки в актива си и стана двадесет и първа. Виктория Радева завърши с 5.5 точки и зае петдесет и пето място.

Европейска шампионка по ускорен шахмат с 9 точки стана Александра Костенюк, която се състезава за Швейцария. Бронзовият медал завоюва Елизабет Патц, с 8.5 точки, колкото събра и четвъртата в класирането Калудия Кулон от Полша.

Припомняме, че на завършилото в петък Европейско първенство по блиц също победи Александра Костенюк. Второто място на блиц зае Сарасадат Хадемалшарие, която играе за Испания, а трета остана грузинката Бела Котенашвили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари