Антигенните тестове ще са безплатни, след като се приравнят към PCR

0
Заповедта на здравния министър ще се издаде до края на седмицата на база мнение на експертите
Заповедта на здравния министър ще се издаде до края на седмицата на база мнение на експертите

Заповедта ще се издаде до края на седмицата на база мнение на експертите

След като бъдат приравнени антигенните тестове към PCR, те ще са безплатни. Това каза здравният министър на пресконференцията в МЗ след среща с БЛС и НЗОК при премиера, предава bTV.

Заповедта ще бъде издадена до края на седмицата. А на базата на мнението на експертите ще се прецени дали с бързите тестове ще се поставят положителните хора пода карантина, както и техните контактни лица, допълни здравният министър.

Здравният министър посочи, че направленията, които издават в момента общопрактикуващите лекари са за PCR-тестoве. „За мен е важно, че и БЛС подкрепят мнението на голяма част от експертите за приравняването на антигенните тестове с PCR-ите”, каза Ангелов. Той припомни, че очаква работната група до края на тази седмица да приключи. „Аз да пусна заповед за тяхното приравняване, или каквото е мнението на експертите по този въпрос на 21-и и след това ще има време, в което НЗОК, съвместно с Информационно обслужване, ще предприемат необходимите организационни действия, за да може това да се случи”, каза министърът, допълни БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари