Антъни Джошуа: Готов съм за война, нямам търпение!

0
Тялото ми е само съд, който носи мозъка ми, така че тренирам повече мозъка, отколкото тялото, сподели шампионът
Тялото ми е само съд, който носи мозъка ми, така че тренирам повече мозъка, отколкото тялото, сподели шампионът Снимка: ЕПА / БГНЕС

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа предупреди претендента за титлите Кубрат Пулев, че е “готов за война” преди сблъсъка им на “Уембли Арена” в Лондон в събота вечер.

Джошуа ще защитава поясите на WBA, WBO и IBF срещу Кобрата, който получава втори шанс да се качи на световния връх в тежка категория.

След като вчера Пулев и неговият щаб официално влязоха в така наречения балон, в който всички участници в галавечерта са напълно изолирани, за да се изключи риска от заразяване с коронавирус, днес това стори и Джошуа, след като премина успешно през тест за наличието на COVID-19. “Тялото ми е само съд, който носи мозъка ми, така че тренирам повече мозъка, отколкото тялото. Готов съм за война, готов съм за битка. Ще настъпи часът, който ще започне войната. Чакам с нетърпение този момент. За мен е привилегия да съм на ринга”, заяви Ей Джей пред Скай Спортс при влизането си в балона, предава БГНЕС.

Мачът между Джошуа и Пулев ще бъде изгледан на живо само от 1000 зрители заради ограниченията във Великобритания заради пандемията от коронавирус. “Ще бъде странно. Това е извън моя контрол, така че аз трябва да държа нещата нормални. Харесва ми, ще бъде интимно. Ще е хубаво за феновете. Това ще е един специален момент за тях, да гледат мач за световната титла в тежка категория сред хиляда души, когато обикновено присъстват десетки хиляди”, коментира британецът.

В същото време стана ясно, че дългогодишният световен шампион в тежка категория Владимир Кличко и настоящият номер 1 Антъни Джошуа за втори път ще обединят сили срещу Кубрат Пулев, след като Ей Джей се е обърнал за съвет към единствения човек, който някога е побеждавал българина на професионалния ринг – Кличко.

В края на 2014 година Пулев получи първия си шанс да се бие за световната титла, но бе нокаутиран от доминиращия от десетилетие Кличко. Основният спаринг партньор на украинеца в подготовката за този мач е бил именно Джошуа, който две години по-рано спечели златен олимпийски медал в Лондон и вече бе натрупал седем победи с нокаут при професионалистите. Три години по-късно Джошуа и Кличко се изправиха един срещу друг пред 80 хиляди зрители на “Уембли” в един от най-атрактивните мачове в тежка категория през този век, спечелен по драматичен начин от британеца. Двамата обаче останаха близки приятели, а сега е ред на опитния украинец да помогне на Джошуа.

Говорих с Кличко. Говорихме за мача с Пулев и отново ще се чуя с него. Кличко ще ми даде съвет как да се справя с Пулев, но аз трябва го използвам предпазливо, тъй като ще се бия със съвсем различен Пулев от този, срещу когото се изправи той”, разкри британецът пред Скай. Съветът на Кличко може да се окаже много ценен в събота, тъй като украинецът нанесе единствената загуба на Кобрата в 29 мача при професионалистите.

Пулев притежава глад и мотивация за победи. Аз трябва да му отнема мотивацията и да потисна увереността му. Така побеждаваш своя опонент, като прекършиш душата му”, допълни Ей Джей.

Според Скай Спортс една от причините Кличко да доминира толкова дълго в категорията е, че той винаги е взимал най-добрите млади боксьори за свои спаринг партньори. Освен Джошуа, през годините спаринги на Кличко са били още Тайсън Фюри, Дионтей Уайлдър, Дилиан Уайт, Джарел Милър, Джоузеф Паркър, Филип Хъргович.

Двубоят между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще се състои в събота в Лондон, като се очаква да започне не преди полунощ. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари