Антъни Блинкън поздрави България за Националния празник

0
От името на САЩ приемете моите най-добри пожелания към българския народ по случай 146-та годишнина от деня на Освобождението на България, пише държавният секретар на САЩ
От името на САЩ приемете моите най-добри пожелания към българския народ по случай 146-та годишнина от деня на Освобождението на България, пише държавният секретар на САЩ Снимка: Ron Przysucha / State Department

От името на САЩ приемете моите най-добри пожелания към българския народ по случай 146-та годишнина от деня на Освобождението на България, пише държавният секретар на САЩ

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън поздрави България за Националния празник 3 март. В изявление, публикувано днес на страницата на Държавния департамент, Блинкън каза:

"От името на САЩ приемете моите най-добри пожелания към българския народ по случай 146-та годишнина от деня на Освобождението на България.

САЩ дълбоко ценят нашите повече от 120-годишни дипломатически отношения с България. Партньорството ни, основаващо се на споделени демократични идеали, насърчава мира и просперитета на нашите два народа и допринася за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общност.

Признаваме ангажимента на България да задълбочи своята интеграция в европейските институции, да гарантира енергийната си сигурност и своята икономическа жизнеспособност и да укрепи партньорството си със съюзниците от НАТО. Обединени сме в усилията си да подкрепим Украйна и народа ѝ в борбата им да защитят тяхната страна и свобода от военната агресия на Кремъл.

Очаквам с нетърпение по-нататъшно партньорство в насърчаването на по-сигурно, проспериращо и справедливо бъдеще за нашите две свободолюбиви нации", се казва в изявлението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, информира БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Путлер капут!
    Изкукалия сатрап путлеренко дали поздрави България? Или си трепери от страх в бункера?
  • 0
    1
    фена на Путин
    Еби си майката !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари