Антъни Блинкън: Кремъл е "единствената пречка" пред постигането на траен мир в Украйна

0
САЩ ще продължат да подкрепят Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, заяви държавният секретар на САЩ
САЩ ще продължат да подкрепят Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, заяви държавният секретар на САЩ Снимка: ЕПА / БГНЕС

САЩ ще продължат да подкрепят Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, заяви държавният секретар на САЩ

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отбеляза 500-ия ден от началото на руското нашествие в Украйна, като обеща, че САЩ ще продължат да подкрепят страната, съобщават ДПА и БТА.

"Украинците се сражаваха смело, за да защитят страната си, свободата и правото си сами да определят бъдещето си. САЩ ще продължат да подкрепят Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, за да се постигне справедлив и траен мир", заяви Блинкън. САЩ и съюзниците им ще продължат да предоставят подкрепа, за да може Украйна да се защити и "да бъде във възможно най-силна позиция на масата за преговори", когато дойде моментът за тях, добави държавният секретар.

"Руското правителство остава единствената пречка пред постигането на справедлив и траен мир в Украйна", отбеляза Блинкън, като обвини Кремъл, че се опитва "да подчини Украйна, да заграби земята ѝ и да свали демократично избраното ѝ правителство".

Държавният секретар на САЩ също така предупреди, че Вашингтон "ще продължи да налагат сериозна цена на руското правителство чрез санкции, контрол на износа и други мерки, които ще повлияят на способността на Кремъл да води война, и ще продължим да насърчаваме търсенето на отговорност за нарушенията на международното право".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Бай Чеп
    Превод : Вашингтон ще воюва с Кремъл до последния украинец. Жалко!
  • 4
    2
    Motherfuckers from USA
    Айде, бе?!! Аз пък съм убеден, че САЩ са главната и ЕДИНСТВЕНА причина Украйна да бъде опустошена като след нашествие от скакалци! Колкото повече слушкат американските си „приятели“, толкова повече бой ще ядат! Жалко за обикновените хора, отстрелвани за пушечно месо!
  • 7
    1
    Мъди
    Този шаран си мисли че международното право е написано на американски език.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари