Ансамбълът ни за девойки взе злато в Гдиня

1
България приключва надпреварата с два златни и едно сребърно отличие
България приключва надпреварата с два златни и едно сребърно отличие Снимка: Фейсбук

България приключва надпреварата с два златни и едно сребърно отличие

Ансамбълът на България за девойки спечели златните медали на финала на съчетанието с пет въжета на международния турнир по художествена гимнастика в полския град Гдиня, информира БТА.

Тимът в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова получи оценка от 30.400 точки, от които 15.300 за трудност, 8.250 за артистичност и 6.850 за изпълнение.

За възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова това е второ отличие от надпреварата след среброто в многобоя. Българките не успяха да се класират за финала на композицията с пет топки.

Сребърен медал на пет въжета спечели Израел с 29.550 точки, а на трето място се нареди Унгария с 26.900.

Съдия за България на състезанието при ансамблите беше Християна Тодорова.

Така България приключва надпреварата с два златни и едно сребърно отличие, след като вчера Стилияна Николова стана шампионка в многобоя при жените. Днес тя не стартира на финалите на отделните уреди, тъй като от треньорския щаб са преценили, че се нуждае от почивка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари