Анита Мейзер е любимка на варненските затворници

0
Август 2015 г., Морската гара във Варна - Мейзер получава награда за благотворителност от пиар агенция
Август 2015 г., Морската гара във Варна - Мейзер получава награда за благотворителност от пиар агенция

Според адвоката ѝ Олег Атанасов обвиненията срещу нея ще паднат.

Анита Мейзер е любимка на варненските затворници. Няколко години тя се явява по Коледа пред тях и мъжете изпадали в екстаз от присъствието на миската, пише България Днес.

То обаче било част от благотворителна програма, в която Мейзер се включвала на драго сърце.

“Спомням си как затворниците избухваха в аплодисменти при появата на Анита. Тя беше с Киро Скалата и затворниците правеха пред тях фитнес и вдигаха щанги.

Но нейната благотворителност не стига дотук. През 2015-а Мейзер получи награда на известна пиар агенция за благотворителност.

Тя продаваше стари свои дрехи от световни дизайнери на търг и парите отиваха за домове за деца. Наградата ѝ бе връчена на луксозна яхта във Варна.

Анита никога не се е държала надменно. Никога не е била арогантна, с нея можеше да се говори съвсем човешки. Анита Мейзер, на която хейтърите и медиите не ѝ простиха в последно време, се появи на борда на ветроход, за да получи един от т.нар. оскари за благотворителност.

Анита помага на дома за медико-социални грижи в кв. “Виница” и мечтае да построи дом за изоставени деца”, казва светската репортерка от Варна Юлия Кунева.

Никой в града не вярва на писанията на хейтърите, че Анита е бивша Айше и че е от ромски произход. Твърденията в нета, че Мейзер е от новопазарско село също не са доказани. Никой не е чувал в региона за нея, макар да се твърди, че бившият ѝ съпруг Живко Желев, от когото е дъщеря ѝ Джули, е от варненското с. Белоградец, което е съседно на новопазарските Стан и Зайчино ореше.

Анита Мейзер често бе в компанията на модни знаменитости във Варна. Като модел тя винаги е била перфектна, казват от бранша.

“Чакаме съдебномедицинската и психиатричната експертиза. Много е важно, че вече излезе химическата експертиза, която доказва, че Николай, съпругът на Анита, не е бил упоен.”

Това заяви адвокатът на Мейзер Олег Атанасов. Според него липсата на упойващи вещества в кръвта на културиста показва, че няма как силен мъж като него да е бил вързан без негово съгласие. Това твърдеше пред съда и Анита.

Тя заяви, че е вързала със свински опашки, или кабелни стяжки според терминологията на прокуратурата, Николай, защото той искал да ги скъса с мускулите си и това да бъде шоу номер, подготвян за турне в Латинска Америка.

Културистът легнал по шорти на масажната маса

Бил по очи с лице надолу и казал на жена си да му пристегне ръцете, краката и врата с пластмасовите каишки, а Анита трябвало само да снима.

Николай скъсал тези на ръцете и краката, а после поискал да се сложат и две на врата му. И на два пъти казал на Анита да пристяга още, за да няма луфт между кожата му и свинската опашка.

Тя стегнала, а той започнал да прави типичните си движения с напъване на врата и раменете, за да ги скъса. В това време жена му отишла до магазин. Когато се върнала, видяла, че Николай е мъртъв и се опитала да го съживи.

След това слязла на долния етаж, където живее със семейството си Киро Скалата. В този момент тя очевидно не е осъзнала, че причина за смъртта на Николай са стяжките, и казала на Киро, че някой е убил мъжа ѝ.

След това Мейзер звъннала на тел. 112.

Това е версията на Анита пред съда.

“Тя разказа какво се е случило. Не отрича, че е сложила стяжките на Николай, но е ясно, че не го е приспала, за да го удуши. Обвиненията за причиняване на смърт по непредпазливост трудно ще издържат в съда.

По-скоро могат да я обвинят за причиняване умишлено на средна телесна повреда, в резултат на което е настъпила смъртта”, заяви адвокат Атанасов. Той е учуден, че съдът е приел твърденията на един полицай като свидетел, че Анита е предложила подкуп.

“Тези неща се доказват със записи, белязани пари и прочее, не може да се основаваме на това, което се казва от един човек. Учудващо е, че съдът нямал основание да не вярва на полицая”, добави адвокатът.

Атанасов смята, че и обвинението за подкуп спрямо Мейзер също ще падне по-нататък в делото.

Адвокатът на Мейзер е сигурен, че мярката ще бъде променена и че тя ще бъде пусната под домашен арест.

Според Атанасов няма вариант Мейзер да бъде съдена в САЩ като американска гражданка, защото престъплението е извършено в България и юридическата спогодба между двете страни не предвижда такава възможност.

“Не сме търсили правна помощ и няма да търсим от американското посолство”, добави Атанасов.

Засега версията, че Анита е имала мотив да убие Николай от ревност заради дъщеря си, се оказва жълта измишльотина. Двете инстанции на съда оставиха обвиняемата в ареста не заради убийство, а защото тя е извършила и друго престъпление - предлагане на подкуп на полицай. В записите, които прокуратурата твърди, че притежава, миската предлагала на един и същи полицай 3 различни суми, “за да оправи нещата”.

Апелативният прокурор смята, че ако някой не е извършил престъпление, не означава, че не може да извърши следващо. Съдът прие тезата на прокуратурата и отхвърли напълно тази на защитата.

“Има силен натиск върху мен. Ако нещата се развиваха законно, нямаше да има проблем. Но сестрата на Николай, която е общински съветник, е с огромно влияние и ме мачка. Аз ѝ съчувствам, но не съм виновна.

Нямам намерение да бягам. Искам истината да се изясни, защото само така мога да докажа невинността си”, каза през сълзи Мейзер при едно от заседанията на съда.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари