Английски сайт: Най-старият футболен клуб в България е "Доростол" - Силистра

2
Той е основан през 1902 г. и първоначално са свързани с българското училище в Силистра, чиито ученици основават спортното дружество "Стрела"
Той е основан през 1902 г. и първоначално са свързани с българското училище в Силистра, чиито ученици основават спортното дружество "Стрела"

Английски сайт oddsfactory.co.uk е направил проучване и карти по континенти на най-старите футболни клубове в света

"Красивата игра футбол има дълга и цветна история. Искахме да изобразим това на карта, която показва най-старите активни футболни клубове на всяка държава в света (където данните позволяват).

От нашето изследване открихме много непроявени герои на футбола. Екипите, които са основополагащи членове на сега най-популярния и най-игран състезателен спорт в света, проправиха път за други да допринесат и доминират в спорта в своите страни и по света.

Не само създадохме пълна световна карта на най-старите футболни клубове в света, но също така създадохме карти за всеки континент", обясняват своите мотиви от сайта, предаде Кворум Силистра. Всеки може да разгледа разпределението на най-старите клубове по държави и континенти - ТУК.

Сайта посочва FC Dorostol Silistra – (1902) за най-стария футболен клуб в България!

За него сайта дава следната информация: "Най-старият съществуващ клуб в България е ФК "Доростол" - Силистра. Той е основан през 1902 г. и първоначално са свързани с българското училище в Силистра, чиито ученици основават спортното дружество "Стрела".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари