Ангел Найденов: Изявлението на Константинова за бежанците беше нелепо

1
В понеделник вицепремиерът Константинова обяви, че тези, които са отказали помощ от държавата, ще бъдат настанени в буферни центрове в Сарафово и Елхово.
В понеделник вицепремиерът Константинова обяви, че тези, които са отказали помощ от държавата, ще бъдат настанени в буферни центрове в Сарафово и Елхово. Видео: NOVA

Това е най-мекият израз, който мога да използвам", каза бившият военен министър

„Намирам изявлението на вицепремиера Калина Константинова от вчера, и като тон, и като съдържание, за изключително нелепо. Това е най-мекият израз, който мога да използвам. Това беше един опит чрез острия тон да се компенсира видимият административен хаос и организационните неуредици, които съпътстват целия процес на подготовката по преместването на бежанците от хотелите по морето. Това е една стара слабост на административните структури, които се занимават с бежанците. Нека се върнем в самото начало в първите дни на войната и да видим начина, по който бяха посрещнати. Слава богу, че бяха доброволците и неправителствените организации, които се включиха тогава. С безкрайно учудване следях коментарите на бежанците, които не знаеха къде отиват днес”. Това заяви в студиото на „Денят на живо" по NOVA бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

Припомняме, че днес е последният ден, в който бежанците трябва да напуснат хотелите по Черноморието ни и да се преместят в държавни бази. Част от тях обаче отказаха. В понеделник вицепремиерът Константинова обяви, че тези, които са отказали помощ от държавата, ще бъдат настанени в буферни центрове в Сарафово и Елхово. Това предизвика редица коментари.

Бившият министър коментира и развитието на войната в Украйна.

„Основният театър на бойните действия в момента е Донбас. Усилията и на руските бойни части, и на украинската отбрана са фокусирани в направлението за Северодонецк. Очевидно, че след това вниманието ще бъде насочено в посоката на е Славянск и Краматорск. По този начин да се отчете тактическия успех за руските бойни части. Забелязваме завръщане на част от украинците в частите на страната, които не са толкова засегнати от бойните действия”, каза той.

Според него има основание да се притесняваме от развитие на конфликта извън територията на Украйна.

По думите му „нито полиците в Украйна, нито обществото са съгласни да отстъпят територия срещу мир”.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Петър
    ТЪРСЯ ДА СИ КУПЯ УКРАИНСКИ ПАСПОРТ ЗА ДА ОТИДА НА ПОЧИВКА БЕЗПЛАТНО НА МОРЕ А СЛЕД ТОВА НА НАЛКАН
  • 3
    1
    ХАХАХАХАХА
    Чудя се защо САМО кумнярски, депесарски и герберастки жалки отрепки по всичките ни медии! Явно са платени за жълти копейки! Айде, жалки рашистки тролчета, сега е време да пляскате минуси и тъпи фалшиви новини! ))))))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари