Ангел Кунчев: Случаят с починалата жена във Враца е пример за липса на човечност в системата

2
Разказ на мъжът, с когото Магдалена е живяла на семейни начала
Разказ на мъжът, с когото Магдалена е живяла на семейни начала Снимка: МС / архив

Разказ на мъжът, с когото Магдалена е живяла на семейни начала

"Това е липса на човечност. Има такива места в здравната система. Жената се бореше за живота си и ѝ оставаха минути. Ако се потвърди, че е била с белодробна емболия, това означава, че състоянието ѝ е било критично. Медицинско лице вижда човек в тежко състояние и се занимава с глупости. Ако беше пострадал в катастрофа така ли щяха да постъпят?", каза държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в сутрешния блок на Би Ти Ви за смъртта на 44-годишната Магдалена от село Пудрия.

Клип как я бавят на регистратурата в болницата във Враца беше публикуван във фейсбук. Със закъснение тя е приета по спешност, но почива.

"Лекуваше се за настинка. Това беше предписанието на личната лекарка. В четвъртък видяхме, че няма подобрение. Решихме да отидем в спешното в понеделник. Дишаше трудно. По телефона ни казаха да я следим дали има температура, но нямаше", разказа мъжът, с когото Магдалена е живяла на семейни начала. Той не е предполагал, че някой снима. Разбрал часове преди погребението на любимата си.

"Аз я карам полуумряла, те ми искат лични карти. Тичах до колата, връщах се...", разказва Николай. Сестрата на починалата и родителите ѝ ще се грижат за детето. Близките ѝ са против ексхумация на тялото ѝ. Примирили се, че е починала.

"След март ще видим много случаи като този във Враца - с тромбози и по-теки заболявания. Ковид е заболяване на малките съдове", отбеляза доц. Ангел Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Димитър Пасев
    И продължават да се чудят защо ги бият,липсата на човечност отдавна е напуснала страната,особенно сред лекарите.
  • 0
    3
    Хаха
    Баце като ви гледам лайняните коментари из фейсбуците и новинарските сайтове, цялата държава трябва да държи такива изпити и да яде бой.
  • 5
    2
    IVO
    В Мед.университети.ако имашех изпит по хуманност и човечност ...малцина щяха да учат за лекари и сестри.Може да са умни но не са човеци.Така че навън или бой за да се научат.
  • 2
    1
    Истината
    12 млрд са причината да се инатят и да не махат Зеления сертификат! ЛИНК: https://www.youtube.com/watch?v=wDFWSt3d0o0
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари