Ангел Кунчев: Очакваме завръщането на грипа, пикът му ще е в края на януари

0
За момента не виждам нещо драматично, вероятно ще бъде една нормална епидемия, обясни главният държавен здравен инспектор
За момента не виждам нещо драматично, вероятно ще бъде една нормална епидемия, обясни главният държавен здравен инспектор Снимка: БГНЕС

За момента не виждам нещо драматично, вероятно ще бъде една нормална епидемия, обясни главният държавен здравен инспектор

"С грипните епидемии се срещаме всяка година, с изключение на последните две, тъй като мерките за ковид покриваха всички останали респираторни заболявания. И между самите вируси конкуренцията е жестока, но този период свърши. Сега очакваме завръщането на грипа." Това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Имаше някои податки, че може би ще е малко по-интензивна епидемията, основно от Южното полукълбо - Австралия и Нова Зеландия. От САЩ съобщават за малко по-рано начало на грипната епидемия в Северна Америка, но за момента не виждам нещо по-драматично, нещо различно или по-тежко протичане. Вероятно ще бъде една нормална епидемия", обясни доц. Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор.

По думите му у нас се появиха вече първите грипни изолации, но през други години е имало повече случаи. Сега не са толкова интензивни. Като всички вируси грипът се разпространява много лесно. Очаква се ускоряване на процеса. Краят на януари и първата седмица на февруари се очаква пикът на епидемията. Кунчев каза още, че и сега може да се имунизираме срещу грип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Ха-ха-хах!
    Да не сте забъркали някоя нова „ваксинка“ за продан, а копелдаци крастави? https://thebulgariantimes.com/Д-р-Роджър-Ходкинсън-20-млн-убити-и-над-2-м/
  • 2
    3
    Русенец
    Само с пръскане ли става? А питейната вода?
  • 6
    2
    Рой
    И от къде знаете кога ще е пика ,аха вашите господари са ви споделили кога ще ни пръскат
  • 9
    1
    ники
    Ей боклуци мръсни какво стана с ковида или вече спряха да ви плащат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари