Ангел Джамбазки: Страните от Западна Европа не казват истината за Шенген

1
Трябва им някой, който може да бъде обвинен за нелегалната миграция, заяви евродепутатът
Трябва им някой, който може да бъде обвинен за нелегалната миграция, заяви евродепутатът

"Причините за сагата "Шенген" са вътрешнополитически и икономически. Вътрешнополитически - голяма част от страните от Западна Европа, включително Австрия, имат огромен проблем с нелегалната миграция на тяхна територия, не казват истината и им трябва някой, който може да бъде обвинен и посочен - източноевропейци - българи и румънци."

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ евродепутът Ангел Джамбазки.

По думите му има и икономически причини - невлизането на България в това пространство струва на страната ни 100 милиона на година на нашия превоз, бизнес, защото нашите камиони чакат по европейските граници.

"Къде е европейската солидарност? Неприсъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство нанася щети на българската икономика и пряко бърка в джоба на българските граждани", отбеляза Джамбазки.

Според него оградата на границата върши своята работа категорично, но Джамбазки подчерта, че е необходимо да бъде по-добре поддържана.

Цветан Цветанов, лидер на "Републиканци за България", добави, че на възпиращото съоръжение трябва да бъде подобрена на комуникацията, както и да се осигури оборудване на "Гранична полиция". "Трябва да се дадат отговори защо Румъния изпревари България последните години", каза още Цветан Цветанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари