Анджей Дуда: Няма признаци за умишлена атака срещу Полша

1
Ракетата, която вчера уби двама души в Полша, вероятно е била изстреляна от украинската противовъздушна отбрана, каза полският премиер
Ракетата, която вчера уби двама души в Полша, вероятно е била изстреляна от украинската противовъздушна отбрана, каза полският премиер Снимка: Twitter

Ракетата, която вчера уби двама души в Полша, вероятно е била изстреляна от украинската противовъздушна отбрана, каза полският премиер

Полският премиер Матеуш Моравецки каза днес, че може да не се наложи да бъде задействана процедурата по член 4 от Северноатлантическия договор, след като стана ясно, че ракетата, която вчера уби двама души в страната, вероятно е била изстреляна от украинската противовъздушна отбрана, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

НАТО ще разположи на територията на Полша допълнителни средства за противовъздушна отбрана, добави Моравецки на пресконференция.

Член 4 предвижда консултации между съюзниците при заплаха.

Полският президент Анджей Дуда каза на същата пресконференция, че няма признаци за умишлена атака срещу страната. Ракетата, която падна в Полша, вероятно е била изстреляна от украинската противовъздушна отбрана, предположи той.

Тази нощ Дуда заяви, че Полша не разполага с убедителни доказателства за това кой е изстрелял ракетата, която предизвика експлозия в село близо до границата с Украйна. Много е вероятно да поискаме консултации по член 4 от договора за НАТО, каза още тогава той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    123
    изстреляна е специално по вас от усранаина. за да предизвика световна война, защото губи. тъпи пияни полски курви.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари