Андрей Цеков: Има съмнения за изборен туризъм в 343 населени места

0
Става въпрос за миграция, която променя електоралния баланс и състав на населеното място, допълни министърът на регионалното развитие
Става въпрос за миграция, която променя електоралния баланс и състав на населеното място, допълни министърът на регионалното развитие Снимка: МРРБ

Става въпрос за миграция, която променя електоралния баланс и състав на населеното място, допълни министърът на регионалното развитие

В 343 населени места съществуват данни за необичайно активна миграция в последната година на граждани с избирателни права към въпросните населени места. Това заяви днес на брифинг в Министерския съвет министърът на регионалното развитие Андрей Цеков, предаде БТА.

Става въпрос за миграция, която променя електоралния баланс и състав на населеното място и създава съмнения дали не става въпрос за изборен туризъм, каза министърът. С оглед голямото обществено значение на местните избори и с оглед правомощията, които има министърът на регионалното развитие като принципал на дирекция „Гражданска администрация и административно обслужване“, министър Цеков е възложил да бъде направена проверка на извършените през последната година регистрации по настоящ адрес, на подадените заявления за гласуване по настоящ адрес към момента на изтичане на срока за тяхното подаване. За заключенията от доклада е уведомен министър-председателят Николай Денков, каза министър Цеков.

Той съобщи, че в правомощията на областните управители е да сформират комисии, в които да влязат представители на общинската и областната администрация, на дирекция ГРАО и на териториалните поделения на МВР, които следва да извършат проверки на законосъобразността на извършените допълнителни регистрации по настоящ адрес и да предприемат необходимите действия в случаите на установяване на нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари