Андрей Райчев: Правителството ще трупа все повече негативи. Има процес на гниене

1
Резултатът ще го видим на първите парламентарни избори, които ще се състоят след войната
Резултатът ще го видим на първите парламентарни избори, които ще се състоят след войната Снимка: БГНЕС

Резултатът ще го видим на първите парламентарни избори, които ще се състоят след войната

"Управлението в момента е сглобено по една единствена причина - геополитическа. Сглобено е само на основание на войната в Украйна. Те не се понасят във всички отношения - смятат едни други за крадци и мошеници". Това коментира пред БНР социологът Андрей Райчев.

"Няма да мине болестта, без да мине причината. Няма да мине без да има развръзка в Украйна", прогнозира той, но добави, че развръзка там не се вижда.

Според социолога правителството ще трупа все повече и повече негативи. Има процес на гниене, отбеляза той и каза, че резултатът ще го видим на първите парламентарни избори, които ще се състоят след войната.

Има половин - един милион души, които няма за кого да гласуват, коментира още Андрей Райчев. За първи път виждам партия да получи повече гласове на местни избори, отколкото на национални, отбеляза той, визирайки БСП. По думите му това означава огромна криза на доверие в централата на партията.

Според него това подлежи на консолидация, а Румен Радев най-много прилича на този, който би могъл да го направи. В този смисъл Радев може да бъде възстановител на националното ляво.

За Шенген социологът смята, че това е крачка към окончателната интеграция на България. Според него особено изгодно ни е и приемането на еврото. С него ще приключим процеса на интеграция, смята той.

Войната в Украйна

"Докога украинците ще търпят това и докога Западът ще стои на тази безумна позиция", попита Райчев. Той напомни, че украинците повярваха, че Западът ще ги подкрепя, а сега става ясно, че не иска или не може да ги подкрепя. Много е сложно, защото Русия вече не бърза, посочи социологът и подчерта, че Русия се оправи икономически и има вътрешен ръст, а населението се консолидира. По думите му в Украйна се наблюдава истинска "месомелачка", която ще продължи до ноември, когато са американските избори за президент.

Ние не можем и не бива да изоставим Украйна, защото това би било предателство, категоричен бе той в интервю за предаването "Политически НЕкоректно".

Изборите за ЕП

Според социолога резултатите от изборите за ЕП няма да окажат никакво влияние върху цялостния ход на политиката в Европа, ако се запази мнозинството на социалисти и десни, и ще окаже огромно влияние - ако това мнозинство рухне.

Резултатът може да бъде странни мнозинства в този европарламент, каза той. И обясни, че ЕП не избира правителството, то се избира при гласуване на 27-те министър-председатели на страните:

"Отново преговри и разговори, а не електорално поведение - вместо битка, имаме някакъв пазарлък".

Според него в този смисъл привържениците на Костадин Костадинов ще бъдат свръх мобилизирани.

Изборите в САЩ

И Байдън да спечели, и Тръмп да спечели, ако те са кандидатите за президентските избори - във всички случаи ще има политическо земетресение, категоричен е Андрей Райчев. По думите му се натрупва голямо напрежение срещу хората, които управляват глобалистки.

"Има генерален сблъсък, генерален избор какво искаме. Очевидно се е натрупал огромен разкол в тази нация", каза той.

Според него в момента в САЩ разпадат основата на основите си, а това е съдебната система. Съдът винаги е бил крайната точка на стабилност, а сега се превърна в средство, отбеляза Райчев, като изтъкна, че това е много лошо - дълбочинно гниещ процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари