Андрей Картаполов: САЩ са едноличен инициатор на за всички войни на съвремието

0
Картаполов: Поръчител на всички военни конфликти еднолично са Щатите
Картаполов: Поръчител на всички военни конфликти еднолично са Щатите

САЩ са едноличен инициатор на всички съвременни военни конфликти.  Заедно със съюзниците си, те над 50 пъти са употребявали военна сила за последните десет години. Това заяви началника на Главното оперативно управление (ГОУ) на руския Генерален щаб Андрей Картаполов, съобщи ТАСС.

„Поръчител на всички военни конфликти еднолично са Щатите. Днес страните от Запада се изживяват като главни „архитекти“ на системата за международни отношения, а САЩ е единствената свръхдържава в света“, заяви Картаполов по време на военно-научна конференция в чест на 70-тата годишнина от Деня на Победата.

По думите на началника на ГОУ, неговите тези са официално подкрепени с обновената стратегия за национална сигурност на САЩ, представена от президента Барак Обама пред Конгреса на 6 февруари.

„Провежданият от Белия Дом курс на системно сдържане на Русия е обоснован със стратегическия стремеж на САЩ на всяка цена да запази своите водещи геополитически и икономически позиции, без да допуска установяване на нови центрове на сила“, каза още Картаполов.

Източник: FBR.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари