Андрей Гюров: БСП решава дали стои зад новата „Тройна коалиция“, или зад прогресивните реформатори

1
Не изключвам вариант Лена Бориславова да оглави листа на изборите, каза Гюров
Не изключвам вариант Лена Бориславова да оглави листа на изборите, каза Гюров

Не изключвам вариант Лена Бориславова да оглави листа на изборите, каза Гюров

"Все още не е уточнено общо име, ако се стигне до коалиция, между „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, уточни той

„Моментът е различен. Има ясно разделение между управление на статуквото или да гледаме напред за нещо по-добро пред страната. Тази промяна може да доведе до предимство на реформаторските сили“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

„Има ясна заявка от всички формации, че това е пътят напред. Нямаме име на този етап. Ще се вземе решение дали да се явим с едно или с двете – „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, уточни той.

Все още не е съставена формула за подреждане на листите.

Лена Бориславова не е излизала от политиката. В 48-ото Народно събрание тя имаше друга роля. Не изключвам вариант да оглави листа“, посочи Гюров.

„Когато БСП реши, че може отново да се върне към прогресивното. Това е в ръцете на Българската социалистическа партия, да реши зад кои принципи и идеи за управление на страната да застане – зад тези на новата „Тройна коалиция“ или зад тези на прогресивните реформаторски сили“, подчерта председателят на групата на ПП в Народното събрание.

Сблъсъкът със служебното правителство

„Кабинетът на Гълъб Донев трябва да получи ниска оценка. Служебното правителство трябва да подготви избори. То се намесваше в политическия живот. Върна важни промени, които бяха направени от редовното правителство, и саботира държавата“, категоричен е Гюров.

„Министъра на енергетиката от самото начало говореше за криза, как ще бъдем на тъмно. Нито Европа е на тъмно, нито е студено. В цяла Европа има мощности, цените падат. Преди плащахме цени под борсовите, а сега – над борсовите“, допълни той.

Съдебната реформа

„Съдебната реформа напомня на израза – „много искахме, но нямахме желание“. Страната и съдебната система се нуждае от механизъм за контрол върху главния прокурор“, посочи той.

„Нека стане ясно на всички българки граждани – „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ имат 73 депутати в зала. В нито един момент не можем да осигурим кворум, ако това е необходимо. Ние сме в зала, водим дебатите и правим всичко законът да бъде приет. Миналата седмица беше отложена Комисията по правни въпроси“, заключи народният представител от ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари