Андон Огнянов се разплака в съда

1
Мъжът, убил 4-ма с БМВ-то си, се изправи пред магистратите от Пловдивския окръжен съд
Мъжът, убил 4-ма с БМВ-то си, се изправи пред магистратите от Пловдивския окръжен съд Снимка: Traffic News

Андон Огнянов, който причини по непредпазливост смъртта на 4-ма души след катастрофа, се изправи пред магистратите от Пловдивския окръжен съд.

В момента се гледа мярката му за неотклонение. Преди началото на съдебното заседание мъжът пристигна с патерици. По време на самия процес, мъжът се разкая и се разплака.

Прокурорът по делото уточни, че липсва спирачен път, а скоростта му вероятно е била над 90 км/ч. От думите на прокурора стана ясно още, че мъжът има 3 наказания по ЗДВП, което обуславя по-висока обществена опасност, предаде Traffic News,

Данните сочат още, че той не е придобил свидетелство за правоуправление на МПС в България, а в Кипър, където движението е наобратно. Свидетел по случая е потвърдил, че БМВ-то се е движело в насрещното платно за движение.

Според прокурора е налице предпоставка Огнянов да се укрие и поиска постоянното му задържане под стража.

Адвокатът на обвиняемия Трайко Иванов представи ТЕЛК решение на бащата на обвиняемия, който е с два ампутирани крайника и поиска от съда да остави без уважение искането на прокурора за постоянното задържане на мъжа под стража. "Той едва върви, едва ли ще тръгне да напуска пределите на страната", обясни той.

Според Иванов психическото състояние на Андон е тежко трябва с него да работи психолог, тъй като има опасност от суициден опит.

"Всеки от нас можеше да бъде на този прелез който е инженерна грешка", допълни адвокат Иванов. 

Според него има значителна степен на съпричиняване на инцидента от страна на жертвите.

В своя защита обвиняемият Андон Огнянов заяви, че другата кола е карала на дълги светлини и според неговите показания не той е влязъл в насрещното платно за движение, а другата кола в неговото. Той му присветнал, но Сеатът останал на дълги светлини.

"Много съжалявам за станалото", заяви Андон в своя защита и поиска мярка "домашен арест".

Мустафа Янков, който е пътувал с Андон му казал: "Виж тоя кара на дълги ще стане някоя беля"." В следващия момент е станал сблъсъкът.

Припомняме, че срещу мъжа беше повдигнато обвинение за това, че на 27-и март, управлявайки своя автомобил БМВ, е причинил смъртта на 4-ма души поради катастрофа.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари