Анатоли Станев: Всеки ден трябва да доказваме с постъпките си истинското родолюбие и да не срамим предците си!

2
Ние, наследниците на Левски, може да сме истински свободни, само когато изразяваме свободно мнението си и го отстояваме, заяви областният управител на Русе
Ние, наследниците на Левски, може да сме истински свободни, само когато изразяваме свободно мнението си и го отстояваме, заяви областният управител на Русе Снимка: Областна администрация Русе

Нека помним, че всяко наше дело е въпрос на избор и на смелостта да бъдем достатъчно дръзки, за да преследваме идеалите си. Днешният патос би бил излишен, ако позволим на малодушието, страха и примирението да вземат превес

С тези думи областният управител Анатоли Станев се обърна към русенци по време на провелата се по-рано през деня церемония по отдаване на почит към паметта на Апостола на свободата.

Припомняме, че тя бе съвместно организирана от екипите на Областна администрация и Общината, като идеята за честването е на кмета Пенчо Милков и областния управител Анатоли Станев

Станев отбеляза още, че е крайно време да съумеем да сътворим онова, за което само мечтаем. „Нямаме време да чакаме някой друг да ни промени“, допълни още той. „Ние, наследниците на Левски, може да сме истински свободни, само когато изразяваме свободно мнението си и го отстояваме. Всеки ден ние трябва да доказваме с постъпките си истинското родолюбие и да не срамим предците си!“, каза областният управител, пишат от Областна администрация Русе.

Днес отдаваме почит пред един от най-достойните синове на България, завещал ни непреходни уроци по демокрация и морал, доказал, че бъдещето зависи от нашите „задружни усилия“. Че времето нас обръща, но и ние него обръщаме. Вярвам, че тези завети няма да останат единствено, като добри намерения, а ще продължат да бъдат стожер в ежедневните ни действия! Редно е обаче да се запитаме имаме ли куража да го последваме и да сбъднем мечтите му? Можем ли да загърбим различията помежду си, можем ли да бъдем наистина единни, достатъчно неустрашими и безкористни, когато става дума за по-доброто утре на отечеството? Нито за миг Левски не допусна трудностите и изпитанията да посеят в ума и душата му отчаяние, безверие и съмнение в силата на българския народ. Въпреки несгодите и повратностите, кредото на Апостола бе доверието в способностите ни като народ, като едно цяло. България има нужда от доблестта, решителността и усилията на всеки от нас.“, сподели още Станев. 

Кметът Пенчо Милков заяви, че Левски е човекът, който олицетворява идеала на българския народ за родолюбие. „Докато пазим жив образа и идеалите на Апостола, ще продължава да свети у нас, българите, този пример за толерантност и неугасваща вяра“, допълни още Милков. 

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев припомни исторически факти около живота и делото на Апостола на свободата и отбеляза, че днес все повече се нуждаем от това да бъдем заедно и да сме обединени. „Все повече имаме нужда от нашите съвременни герои, които да бъдат достойни последователи на Апостола. Русенци показаха, че могат да бъдат достойни потомци на Левски и усилията на множество наши съграждани за изграждане на паметник бяха увенчани с успех. Пътят към бесилото на Левски беше път към неговото безсмъртие“, каза още Иво Пазарджиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Гражданите
    Те не само много приказват,но и много крадат и изнудват,но за съжаление никой не ги закача защото си плащат.
  • 5
    4
    Русенец
    "Дела трябват, а не думи." Тези много приказват.
  • 8
    3
    Мунчо
    До 2: Не са всички еднакви, този е от простаците, защото рядко но има и умни.
  • 8
    2
    Гражданите
    Те всички са едни и същи, но нали трябва да си осигурят средства, че не се знае до кога ще са там.
  • 9
    1
    Мунчо
    Анатоли, кой ти написа тази реч? Иначе два лафа ти е трудно да вържеш. Аман от поплювковци. hsiue
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари