Ампутираха ръката на жена, разкъсана от куче

0
Пострадалата чувала как костите й се чупят между челюстите на животното
Пострадалата чувала как костите й се чупят между челюстите на животното

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже заради причинена телесна повреда на човек от куче, намиращо се под техен надзор.

Обвинението срещу Лазар Л.  и Димитър С. е за това, че на  26.05.2017 г. в русенското село Червен, при условията на независимо съпричиняване, не положили достатъчно грижи за куче порода "Каракачанска овчарка”, което се намирало под техен надзор.

В резултат на което животното причинило на Пенка И. на 66 години тежка телесна повреда - загуба на ръка - поради причинени разкъсно - контузни рани, наложили множество оперативни интервенции и довели до ампутация на десен горен крайник и средна телесна повреда - разстройство на здравето, временно опасно за живота. 

Обвиняемият Лазар Л. е собственик и управител на търг. дружество с основна дейност земеделие. Фирмата притежавала стопански двор в село Червен,  в който имало сграда, в която се намирали администрацията и охранителите, работилница селскостопански машини и прикачен инвентар. Обвиняемият Димитър С.  живеел в една от стаите на работилницата в стопанския двор.

През 2014 г. Лазар Л. закупил мъжко куче порода „Каракачанска овчарска“,  което имало изградена специална клетка в стопанския двор. Грижи за кучето полагали пазачите, като нощем го пускали в двора.

На 26.05.2017 г., по разпореждане на Лазар Л., всички работници били освободени от работа. Тъй като в стопанския двор нямало никой, когато напускал обекта, разпоредил на обвиняемия Димитър С. да пусне кучето за свободно движение из двора. Около 15.30 часа, кучето се насочило към североизточния портал, плъзгащата врата се оказала леко отворена и то се промъкне навън. Когато видял това, Димитър С. тръгнал след него, но тъй като бил трудно подвижен, не могъл бързо да го догони.  

Кучето влязло в съседното дворно място. В същото време, пострадалата била сама в имота и се подготвяла да засее разсад от пипер. Кучето се засилило и скочило към нея и я захапало за дясната ръка.

Пострадалата изпищяла от болка и опитала да предпази главата и лицето си, но чувала как костите й се чупят между челюстите на животното. От болки и уплаха се свлякла на земята. В един момент, кучето освободило захапката, като в същото време  Димитър С. успял да го хване.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари