Американците се запасяват с оръжие

0
Хората се страхуват, че домовете им ще бъдат нападнати
Хората се страхуват, че домовете им ще бъдат нападнати

Хората се страхуват, че домовете им ще бъдат нападнати

Дълги опашки и празни рафтове – оръжейните магазини в САЩ преживяват в момента истински бум. Заради страх от грабежи във вихъра на кризата около коронавируса хората се запасяват с пистолети и полуавтоматични оръжия, пише БГНЕС.

„При нас е препълнено постоянно”, заявява в интервю за телевизия АРД собственичка на оръжеен магазин, в който се продават основно пистолети, пушки и муниции. Само за един ден в друг магазин са продадени между 40 и 50 броя огнестрелно оръжие.

Продавачите споделят, че обичайната бройка е най-много до 4 на ден. Причината продажбата на оръжие да се увеличи десетократно се обяснява със страха от последиците от разпространението на коронавируса. Страхът кара американците да купуват оръжиестрах пред това, какво може са направи вирусът с едно общество.

Хората се страхуват, че домовете им ще бъдат нападнати, ако положението продължи да бъде такова. Притеснението на оръжейните търговци е, че голяма част от клиентите им нямат абсолютно никаква представа, как се борави с оръжие.

Какво ще се случи, когато изпаднат в паника и извадят пистолета, питат се те.

Първата група, започнала масово да купува оръжие, били американците от китайски произход. Те се опасявали, че когато вирусът достигне САЩ, сънародниците им ще ги обвинят и държат отговорни за това.

Хората са разтревожени с основание, но дали най-правилната реакция е запасяването с оръжие и тоалетна хартия, би могло да се поспори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари