Американците ползват разсрочени заеми и за покупка на храна

0
Това подчертава финансовия удар от най-голямата инфлация от 40 години
Това подчертава финансовия удар от най-голямата инфлация от 40 години

Това подчертава финансовия удар от най-голямата инфлация от 40 години

Купи сега, плати по-късно не е само финансиране на навиците на поколение Z за онлайн пазаруване. Помага и на семействата да сложат храна на масата.

Американските потребители все по-често използват разсрочени заеми, за да плащат за ежедневни стоки, включително храна, отбелязва Bloomberg.

Това подчертава финансовия удар от най-голямата инфлация от 40 години. За да се храни пълноценно, едно семейство от четирима трябва да похарчи поне 1000 долара месечно за храна, по данни на Министерството на земеделието на САЩ. За 2 години това е 675 долара повече.

Половината американци ползват приложенията „Купи сега, плати по-късно“. Един на всеки петима от тях купува така храна. 27% използват заемите до заплата.

Моделът "Купи сега, плати по-късно" позволява на потребителите да разпределят плащанията равномерно без лихви. Привлекателна алтернатива на кредитните карти, особено когато лихвите са на връх от 2007. Но това удобство може да се превърне в катастрофа, ако потребителите забавят плащанията и така се натрупат такси. Това може да навреди на кредитния ви рейтинг, което е особено опасно за по-младите потребители и цветнокожите, които по начало разполагат с по-малко пари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    В.П.
    Така казваше и ТАСС , на времето ! Па вие ВЕРВАЙТЕ !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари