Американски учен: Смъртта не съществува!

1
Ако човек умре в една вселена, той продължава да живее в друга чрез съзнанието си
Ако човек умре в една вселена, той продължава да живее в друга чрез съзнанието си

Американският учен, специалист по регенеративна медицина и научен ръководител на компанията Advanced Cell Робърт Ланц, заяви, че смъртта не съществува, съобщава РосРегистр.

Концепцията в книгата на Ланц, публикувана преди дни в САЩ, твърди, че смъртта в този вид, в който я разбират хората, не съществува.

Според публикувания труд и теорията на Ланц, смъртта в традиционното й разбиране е илюзия, формирана в умовете на хората. По думите на Ланц, животът на човека се отъждествява с тялото – щом тялото умре, умира и човекът, но съзнанието живее извън времевите и пространствени рамки.

Ланц смята, че съзнанието може да се намира на което и да е място, а значи също и извън тялото на човека.

Тази теория се вписва в основата на квантовата механика, съгласно която всяка частица може да се окаже на всяко място, а едно събитие може да се развива в няколко варианта, даже в несметен брой варианти. Предположението на Роберт Ланц се определя от това, че той вярва в съществуването на множество вселени.

Така, ако човек умре в една вселена, той продължава да живее в друга чрез съзнанието си. Идеите на Ланц станаха доста популярни. Ползвателите на социалните мрежи често цитират Ланц.

Времето не е абсолютна реалност, то е аспект от нашето съзнание, цитира учения ползвател на Twitter.

Ланц го наричат гениален учен, който е открил ключа към „Теорията на всичко“.

„Книгата му промени погледа ми върху живота и смъртта“, пише друг ползвател.

Но не само ползвателите на социалните мрежи одобряват теорията за безсмъртието. Много учени също са съгласни с Ланц и уверяват, че душата на човека живее вечно, а мозъкът се явява своеобразен квантов компютър, предаващ информация и после физическата смърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари