Американски боен кораб влезе в Черно море

0
Русия критикува изпращането на US боен кораб в Черно море
Русия критикува изпращането на US боен кораб в Черно море

"Флагманът на Шести американски военноморски флот (ВМФ) Mount Whitney влезе в Черно море", предаде Анадолската агенция.

"Бойният кораб ще вземе участие в операция на НАТО, в която ще се включат членки на Северноатлантическия алианс и страни-съюзнички на Пакта", допълни турската медия, позовавайки се на официално съобщение на Пентагона. "На борда на флагмана пътуват и сътрудници на щаба на Шести флот и на военноморските ударни сили", посочи още агенцията.

"САЩ в края на миналата седмица обявиха старт на операции на военноморския си флот в Черно и Средиземно морета. Преди два дни в Черно море влезе американският ескадрен миноносец Porter", това добави РИА Новости.

Базираната в Москва медия добави, че руските военноморски сили следят много внимателно действията на американците в Черно море. Тя припомни изказване на външния министър Сергей Лавров. Той преди време заяви, че САЩ с плановете за създаване на военни бази по бреговете на България и Румъния бряг не допринасят за нормализацията на отношенията между неготова страна и САЩ. "Ние винаги оставаме отворени за равнопоставен диалог по спорни въпроси", каза дипломат номер едно на Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари