Американска компания ще прави части за самолети у нас

0
Инвестицията ще е между 5 и 6 млн. лв.
Инвестицията ще е между 5 и 6 млн. лв.

Американска компания ще произвежда части за самолети у нас. Инвеститорите имат интерес към терени край летището в София,съобщи пред “24 часа” Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции.

Клиенти на фирмата за производство ще са големи компании в авиоиндустрията, както и производители на бизнес джетове, а и на военни хеликоптери.

Компанията е основана преди повече от век и има заводи освен САЩ, и в Полша. В авиопроизводството работи в сферата на хидравликата, произвежда и системи за контрол в електроенергетиката.

Все още не е ясно името на фирмата, защото засега не искат да бъде споменавано името ѝ, както и клиентите, които има. Инвестицията, която фирмата възнамерява да направи има е между 5 и 6 млн. лв. В рамките на 3 г.

Заявила се е в агенцията, за да бъде сертифицирана. Тъй като производството е високотехнологично, ще ѝ дадем сертификат, смята Янев. Главната мотивация на инвеститорите е добрия пример на “Луфтханза техник”, чиято база за ремонт на големи самолети на летището в София се оказа успешно вложение, казва Янев.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари