Американец учи български език заради Гери-Никол

2
20-годишният студент Хосе се влюбил в нашата арендби сензация
20-годишният студент Хосе се влюбил в нашата арендби сензация

Американец от мексикански произход започна да учи български език, след като слушал песен на Гери-Никол.

20-годишният студент Хосе се влюбил в нашата арендби сензация още първия път, в който чул хита й от 2016 г. I’m The Queen, разказва той пред „Труд”.

Младежът останал толкова впечатлен от проекта на 18-годишната варненка и от родния ни език, че в началото на май решава да посети страната ни за няколко дни.

Студентът следва маркетинг в университета „Гринуич” в Лондон, където феновете на Гери-Никол и българските хитове са стотици. Всъщност песента на родния ни талант I’m The Queen звучи на всяко събиране, на което присъстват Янина, Хосе или някой от техните приятели.

По време на посещението си у нас 20-годишният американец остана възхитен и от българската култура. Той прекара 4 дни в София, където разгледа почти всички музеи, културни забележителности и разбира се, нощните клубове. За краткия си престой в България Хосе успява да отиде на участие на живо на Камелия, Преслава и Дара. Тогава той за първи път слуша песни на тези изпълнители, но признава, че също много му харесват. От тях остава най-впечатлен от Дара, особено от нейните танци. След това участие той научава дебютното й парче „К‘во не чу” и не престава да го пуска на приятелите си заедно с всичките хитове на Гери-Никол.

Освен столицата чуждестранният студент посети и Пловдив, където най-голямо впечатление му направила интересната архитектура на града.

От „Труд” са се свързали с Гери-Никол по повод решението на Хосе да научи български, за да разбере творчеството й.
„Чувствам се изключително горда, че има хора, които до такава степен ме харесват, че започват да учат български, за да разберат какво пея. Този факт още повече ме мотивира да правя това, което обичам, а именно много нови музикални проекти и да се развивам като артист. Горда съм от тази история и че на крехката възраст, на която съм, имам възможност да се срещам с такъв тип хора. За мен най-странното е, че хората в чужбина нямат толкова предразсъдъци и злоба към мен, за разлика от тези у нас, където хейтът е движещо звено. Мен обаче това не ме притеснява, тъй като знам, че има хора, които оценяват моето творчество. Никога не ми е било цел да бъда харесвана от всички. Който иска да ме гледа и да слуша музиката ми, го прави, който не иска – не го прави”, заяви младата изпълнителка.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари