Amazon пуска таблет за 50 долара

0
Това ще бъде едно от най-евтините устройства на пазара
Това ще бъде едно от най-евтините устройства на пазара

След като Amazon не успя да привлече потребителите със своите скъпи устройства, компанията е решила да се насочи към сегмент от по-евтини таблети, пише Wall Street Journal.

Сиатълската компания за търговия на дребно планира да пусне таблет, който ще бъде с 6-инчов екран и ще струва 50 долара. Това го прави един от най-евтините таблети на пазара, който ще бъде на цена,  наполовина на настоящия 6-инчов таблет на Amazon – Fire HD. Очаква се устройството да бъде пуснато в продажба за коледните празници.

Вероятно този ход на компанията ще привлече купувачите, които търсят евтини устройства за проста и ефективна употреба, като например стрийминг на видео у дома, или онлайн пазаруване. Но тези евтини таблети обикновено са свързани с компромиси относно качеството на екрана, трайността на батерията, в сравнение с по-скъпите таблети на Amazon – Fire и устройства като iPad на Apple. Според източници новото 50-доларово устройство ще бъде с моно високоговорител, а не със стерео.

Таблетът е част от серията продукти, които Amazon планират да пуснат тази година, в списъка са и таблети с 8-инчови и 10-инчови екрани. Изпълнителният директор на компанията заяви, че тя се стреми да печели не толкова от самите устройства, отколкото от продажбата на услуги, свързани с тях, като електронни издания и видео по заявка. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари