Аман от футболисти, певачки, рапъри и артисти в Народното събрание!

4
Като слушам какви имена спрягат за новото служебно правителство, още повече си мисля, че трябва кардинално да обърнем политическата система
Като слушам какви имена спрягат за новото служебно правителство, още повече си мисля, че трябва кардинално да обърнем политическата система Снимка: Фейсбук

ОРА НЕМА

С този народен израз се обединява ситуацията около управлението на държавата. Както се казва, мнозина са звани, малко са призвани. Обикновено тези, които се бутат да управляват, са в недостиг на основни качества за държавници. Но пък в България всяко магаре, вързано за партия, може да влезе в листа и дори да стане премиер на държавата. За съжаление!

Аз винаги съм била за меритокрацията. Управление на можещите и знаещите. Което изисква няколко неща – първо човек да се е доказал като професионалист, да разбира не само от професията си, но и да има богата обща култура. И разбира се, много важно – да има морал и почтеност. Освен да се интересува от политика, да има елементарно понятие от политология и държавно управление поне като теоретични познания. А не да бърка ляво и дясно и накрая в кацата с меда!

След 32 години експерименти с ужасен край, читавите хора се оттеглиха от политиката. В нея останаха лумпени, амбициозни магарета, стари политици с вредни навици и наивници, които си мислят, че само с гол ентусиазъм могат да променят системата. И тук-таме някой, който наистина става за политик и увлича останалите. И точно това трябва да се промени. Трябва да осъзнаем, че в листите трябва да се слагат хора, които вече са известни и доказали се, а не всички да се чудят кои са дори в градовете и селата, в които живеят. Трябва да се слагат хора от професии, които са полезни за държавното управление. Аман от футболисти, певачки, рапъри и артисти в Народното събрание. Общо взето погледът на Хазарта при гледане на държавния бюджет обобщава ситуацията с тези професии.

Политиката е не само умението да убедиш хората да те следват. А и да не ги разочароваш, когато заемеш поста, който си достигнал с тяхната подкрепа. Защото там, на върха, само с ентусиазъм не става. Трябват хора – умни, знаещи, можещи, почтени и готови да управляват. И да знаят как да работят с хора, как да разпределят задачи, как да се държат по протокол, а не да гледаме ситуации от рода на „Ако щете, вярвайте!“.

В момента наблюдаваме поредните недоразумения с много желание и дефицит на възможности. Като слушам какви имена спрягат за новото служебно правителство, още повече си мисля, че трябва кардинално да обърнем политическата система. Хора няма в нея! Хора! Пълнеж колкото искате. Но когато трябва да се намери кадърен човек за пост, започва голямо търсене и накрая се примиряват с пост за нашия човек. Но нещата затъват от година на година все повече.

Затова е време за преосмисляне. И меритокрация.

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    хехех
    Аман от грозни и тъпи курви, гуспожъ адвукате, бих Ви казал.
  • -2
    3
    ТомбаК
    Митрофанова, сбъркала си паметника, пред който се снимаш. Това не е Альоша.
  • 3
    2
    Който и да е
    Най-противната и ниско интелигентна твар в целия съветски съюз.
  • 4
    1
    русенец
    ...аман и от юристи, мамичката ви некадърна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари