АМ "Дунав-Егея" може да бъде построена за 5 години

19
Проектът на магистрала Дунав-Егея предвижда тя да бъде с най-високо ниво на пътна безопасност, високо технологична, с 5G покритие, екологична и изцяло в съответствие със "Зелената сделка на Европа"
Проектът на магистрала Дунав-Егея предвижда тя да бъде с най-високо ниво на пътна безопасност, високо технологична, с 5G покритие, екологична и изцяло в съответствие със "Зелената сделка на Европа"

Реализирането на новата автомагистрала "Дунав-Егея" за 5 години е напълно реалистично, смятат експерти

Реализирането на новата автомагистрала "Дунав-Егея" за 5 години е напълно реалистично и икономически обосновано. Това е обявил Румен Марков - управител на Large Infrastructure Projects, по време на представянето на амбициозното начинание пред администрацията и гражданите в град Свищов, съобщават от компанията.

За построяването на АМ "Дунав-Егея" няма да бъдат изразходвани средства от държавния бюджет на България. Начинът на нейното реализиране е публично-частно партньорство чрез концесия за строителство. Финансирането ще бъде изцяло поето от концесионера - чрез собствени капитали и привлечени средства от инвестиционни фондове и водещи европейски банки, обяснил Марков.

Проектът на магистрала Дунав-Егея предвижда тя да бъде с най-високо ниво на пътна безопасност, високо технологична, с 5G покритие, екологична и изцяло в съответствие със "Зелената сделка на Европа", пише в съобщението.

Магистралата "Дунав-Егея" е част от източния клон на проекта "Виа Карпатия", включващ Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България и Гърция. Преминаването на трасето на автомагистралата през България е ключова за проекта, части от който вече са в експлоатация, а други са в процес на строителство или проектиране, посочват от компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари