Александровска болница източва Здравната каса?

0
Директорът на болницата заявява, че не са извършвани нарушения
Директорът на болницата заявява, че не са извършвани нарушения Видео: Нова телевизия

Проверки, които да установят източвана ли е Здравната каса с настаняването на пациенти на несъществуващи кушетки в Александровска болница, както и несъответствия между брой настанени пациенти и брой легла, са били разпоредени от ръководството на болницата. 

Всичко това стана след излъчването на разследване по Нова телевизия, което показа, че формално се настаняват пациенти на несъществуващи болнични кушетки.

Днес ръководството даде и пресконференция. Чака се и становището на "Медицински одит". 

„Тезата, че Александровска болница точи пари от НЗОК, е невярна и погрешна. Това не се доказа”, заяви директорът на болницата д-р Костадин Ангелов пред Нова ТВ и продължи: 

„Поисках НЗОК да направи проверка в болницата. Това се случи от 19 до 22 април. Проверена беше дейността на болницата през 2015 и 2016 година. Не бяха констатирани финансови нарушения”, подчерта д-р Ангелов.
 
„Кушетките са на практика фиксирани легла, на които се настаняват пациентите по документи. 50% от нашите пациенти идват от страната. Те идват обикновено към 8.30 - 9.00 часа. Пациентите, които са настанени в болницата, изписваме към 11.30 - 12.00 часа. За да влезе новоприетият пациент в системата ни отбелязваме, че това се случва на кушетка. След като бъде изписан пациентът, кушетката се променя на съответното болнично легло. Това се случва, за да не се забави диагностичният процес”, обясни д-р Ангелов. 

Отделението по гастроентерология в Александровска болница е едно от най-старите в страната, то е и сред най-натоварените. По документи оборотът по клинични пътеки в тези няколко стаи, дори надхвърля капацитета й. Според разследването това става с кушетки, които съществуват само на хартия.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари