Александра Фейгин: Чувствам се българка!

2
Саша е родена в Израел, но иска да се състезава за България
Саша е родена в Израел, но иска да се състезава за България Видео: bTV

През март 16-годишната Александра Фейгин стана 17-а на световното първенство по фигурно пързаляне за жени и изравни най-доброто представяне на българка на шампионат на планетата.

Тя е считана за една от изгряващите звезди в света на фигурното пързаляне.

"От 13 години живея тук. Семейството ми е руско, но съм родена в Израел. След това се преместихме да живеем тук. Аз се чувствам българка - тук съм израснала и няма смисъл да се състезавам за друга страна като мога да го правя за България", каза младата фигуристка в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

"Саша е безкрайно талантлива и е много упорито дете. Тя притежава качества, които много малко спортисти имат. По време на състезание тя се събира и показва всичко, на което сме я научили. Безкрайно много се радвам, че тя остана тук, в България. Успяхмe да й покажем, че като се готви в София, а не в чужбина, също могат да се постигнат големи успехи.", каза треньорката й Ина Лутай, която е сестра на легендата ни във фигурното пързаляне Албена Денкова.

"Условията са добри, не са достатъчно, но се борим със ситуацията, която имаме.", добави Лутай.

"С всеки следващ сезон се чувствам по-уверена, но притеснението винаги го има и трябва да се боря с него", каза още Фейгин.

"Искам да представям България на олимпийски игри, но за това трябва много работа, много подготовка, много търпение и любов.", завърши талантливата фигуристка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари