Александър Златанов: Засилваме контрола в АГ болниците

0
Това заяви на среща със специалисти в акушер-гинекологията зам.министърът на здравеопазването
Това заяви на среща със специалисти в акушер-гинекологията зам.министърът на здравеопазването Снимка: БГНЕС

Това заяви на среща със специалисти в акушер-гинекологията зам.министърът на здравеопазването

Мерки за повишаване квалификацията на медиците, работещи в акушеро-гинекологичните структури, засилване на контрола, подобряване на координацията и комуникацията между лечебните заведения с АГ структури, с различни нива на компетентност. Тези теми са били обсъдени по време на днешната среща на тема управление на риска в съвременното акушерство и гинекология, която се проведе в Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом”, организирана от министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, съобщиха от МЗ.

На срещата са присъствали представители на Министерството на здравеопазването, на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, на държавни болници с акушеро-гинекологични структури, както и на Експертния съвет по акушерство и гинекология към министъра на здравеопазването.

Изключително важна е субординацията между отделните лечебни заведения, между многопрофилните и университетските болници и комуникацията с републиканските консултанти. Важно е, когато лекарите в дадена болница имат необходимост, веднага да потърсят помощта на съответния републикански консултант по акушерство и гинекология, за да получи конкретната пациентка възможно най-добрата медицинска помощ“, обясни зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

Срещи като настоящата са изключително полезни и трябва да бъдат регулярни, доколкото основната цел, около която всички се обединихме, е повишаване на квалификацията и осигуряване на продължаващо обучение на акушерките и работещите в областта на родилната помощ колеги.“ Това посочи директорът на УАГБ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    По-скоро е
    " Въвеждаме контрол" в АГ болниците, защото се видя, че такъв няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари