Александър Симидчиев: Употребата на райски газ може да доведе до тромбози в мозъка

0
Трябва да има сериозен контрол на всяко място, където се продават такива вредни неща, коментира училищен директор
Трябва да има сериозен контрол на всяко място, където се продават такива вредни неща, коментира училищен директор Снимка: ДБ

Трябва да има сериозен контрол на всяко място, където се продават такива вредни неща, коментира училищен директор

"Страничните ефекти от употребата на райски газ са значими. След справка в световната медицинска литература видях истинския обхват на проблемите. Като се започне с оплаквания от неврологични проблеми и се стигне до тежки усложнения, включително - тромбози в мозъка. Законите, колкото и да са строги, не винаги се прилагат в пълната им сила, а там, където се прилагат, се прави избирателно. Едно от нещата, които целим със създаването на истинска съдебна реформа е това - законът да се прилага с еднаква сила за абсолютно всички. Възможността за изключение довежда до това, че постепенно всички започват да стават изключение".

Това каза пред БНР д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат.

С коментар по темата се включиха Мая Зафирова, директор на 140 СУ в София, и психологът Росица Станулова от Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите към Столична община.

Зафирова поясни, че има специални учебни планове, по които в часа на класа превантивно и сериозно се поставят темите за зависимостите.

"Училището е единият начин, по който може да се стигне до предотвратяване на случаите... Законодателната промяна за забраната на райския газ е чудесна, но проблемът е кой контролира това. Трябва да има сериозен контрол на всяко място, където се продават такива вредни неща, както и контрол при влизане в сградата на училището".

По думите на Станулова много важен е подходът при тийнейджърите, тъй като, когато някой ги поучава или плаши, те спират да чуват.

"Това повече увеличава любопитството и желанието за експеримент. Трябва много да се внимава да е превенция, а не промоция. В тази възраст връстниците са основен фактор и авторитет. Децата са склонни да правят неща, които не одобряват като личности, но за да са част от групата. Ние дискутираме с тийнейджърите, не просто им разказваме някакви неща".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Ееее,
    Прост/проста ще умреш ТИ, щом си се ваксинирал/а! Тя, „ваксината“ бави, но не прощава на идиотите! Тик-так, тик-так!
  • -4
    2
    До 1
    Тъпак бъде и прост умри! Май ти си с тромбоза, ама няма да ев мозъка - липсва ти!
  • 7
    1
    Ееее,
    Като каза „тромбози“, я кажи как стои тоя въпрос при „ваксинираните“ с mRNA мъзгочите? Тромбозират ли се или направо ги ликвидират?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари