Александър Симидчиев: Не е вярно, че 564 души у нас са починали, защото били ваксинирани

5
Д-р Симидчиев обясни, че зелените сертификатити у нас не работят, защото мнозина започнаха да търсят да се снабдят със сертификат, без да са ваксинирани
Д-р Симидчиев обясни, че зелените сертификатити у нас не работят, защото мнозина започнаха да търсят да се снабдят със сертификат, без да са ваксинирани

Пулмологът д-р Александър Симидчиев и доц. Атанас Мангъров в спор за ползата от зеления сертификат

Според Мангъров, който бе сред основните участници в протеста, организиран от  “Възраждане” на 12 януари, хората със сертификат са по-опасни, защото, имайки право да се движат свободно, заразяват много повече хора от онези без сертификат, които са ограничени в движението си.

"Това е лично мнение на доц. Мангъров, аз предлагам факти", отговори д-р Симидчиев, като изтъкна, че ваксинираните разпространяват с 63% по-малко вируса от неваксинираните, със 70% по-малко са хоспитализирани и с 90% по-малко умират от ковид. Той отхвърли като фалшива новина и твърдението на Мангъров, че 564 души у нас са починали, защото са били ваксинирани. Симидчиев показа в студиото и криви на смъртността у нас, които показват, че нейните най-високи стойности съвпадат с пиковете на заразата.

В предаването “Неделя 150” по БНР по-рано през деня д-р Симидчиев обясни, че зелените сертификатити у нас не работят, защото мнозина започнаха да търсят да се снабдят със сертификат, без да са ваксинирани. „Ако всеки се стреми да прецака системата, ами, системата – това сме ние. И се прецакваме едни други“, каза медикът депутат. Той отхвърли израза, превърнал се в запазена марка на доц. Мангъров, че Ковид-19 е обикновено грипче. И подчерта, че това е тежка респираторна инфекция, която отнася на огромни количества хора, които иначе щяха да останат и да живеят.

Този вирус разкъсва тъканта на нашата общност и ако не  възстановим усещането си за общност, да вярваме едни на други и да  се съхраним като общност, минаваме на другия бряг и казваме – всеки сам си преценя, и се връщаме обратно в първобитно-общинния строй, където само семейството е важно, никой друг не е важен и всеки сам си преценя“, каза д-р Симидчиев, цитиран от пресцентъра на Демократична България.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Хм
    Ти пък защо ти е истината, вярвай на това което ти харесва, всички така правят и всички са много прави и много умни. Всеки сам си преценя поне докато не го докара до болница, ваксиниран или не, все пак по-често не.
  • 8
    3
    къде е истината
    Имам чувството, че живеем в тъмно средновековие и не намирам истина и логика във: ваксинирани, но заразени, заразени, но ваксинирани, неваксинирани, но здрави. здрави, но неваксинирани, заразени, но без симптоми, със симптоми, но с отрицателни тестове…….
  • 2
    2
    Одисей
    дрънкането на Мангъра е по-опасно дори от омикрона ,ама луд умора нема, е па нема...
  • 7
    1
    Еб@л съм ви!
    Е, нали вие, ваксинираните сте безсмъртни, защо толкова ви е страх от нас, простосмъртните?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари